Περιοχή  


 

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά και πολύ κοντά στις ακτές της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας .Στη Λευκάδα μπορείτε να έρθετε οδικώς αφού μια πλωτή κινητή γέφυρα, μήκους μόλις 50 μέτρων, τη συνδέει με την υπόλοιπή Ελλάδα.Το Καλαμίτσι απέχει 18 χλμ. από την πόλη ενώ σε απόσταση 4 χλμ. από τον οικισμό του υπάρχουν μικρές αμμουδιές και γραφικοί όρμοι.
Το χωριό είναι κτισμένο στην πλαγιά της οροσειράς Ράχη και το χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν φαίνεται από τη θάλασσα, παρόλο που έχει απίστευτη πανοραμική θέα τη θάλασσα του Ιονίου.
Κτίστηκε σ' αυτή την τοποθεσία για να προστατεύει τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της ΛευκάδαςΤο Καλαμίτσι αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για εξορμήσεις στη Δυτική Λευκάδα.  Έχει απίστευτες παραλίες παρθένες με κάτασπρο βότσαλο και τυρκουάζ νερά.
Μία από αυτές  είναι τα Καβαλικευτά και απέχει 4χλμ από τον οικισμό. Ακολουθώντας τη διαδρομή που οδηγεί στα παράλια της δυτικής Λευκάδας θα συναντήσετε πλήθος ωραίες παραλίες όπως οι Εγκρεμνοί, ο Γιαλός , το Πόρτο Κατσίκι  αλλά και όμορφα γραφικά χωριά όπως τα  Χορτάτα, το Δράγανο και το Αθάνι.


  
     
 
Tel: 2645099218, 6972380739, E-mail info@cazalevantiera.com